18 november 2019

Veckans stylist: Magnolia

Magnolia är ett relativt nytt tillskott till Dashls nätverk men har redan lämnat ett starkt avtryck som en fantastiskt hårstylist. Hon började sin karriär på en frisörutbildning i Göteborg och har sedan vidareutbildat sig ytterligare via Vidal Sasson, Toni&Guy och Oribe. Efter att ha jobbat som hårstylist under flera år i  USA har hon nu kommit till Sverige och Dashl.  I denna intervju får du läsa mer om Magnolia, hennes relation till Dashl och ta del av hennes tips på hur du får ditt hår att se fräschare ut! 

Vilka tjänster erbjuder du?

Jag klipper och gör olika hårstylings, blowdrys och håruppsättningar.

magnolia-looks.png

Vad tycker du är roligast med ditt yrke?

Jag har en stor passion för styling och tycker det är roligt att göra kvinnor vackra och förgylla deras dagar. Att få deras inre skönhet att lysa igenom! Jag älskar hår och jag älskar människorna!

Hur länge har du arbetat som frisör och hur länge har du jobbat med Dashl?

Jag har jobbat väldigt länge, jag utbildade mig för 20 år sedan och sedan har jag jobbat i USA i flera år! Nu när jag flyttade tillbaka till Sverige så gick jag med i Dashl nästan direkt och har nu varit med i ca 2,5 månad.

Varför valde du att gå med i Dashls nätverk?

Jag hade en gammal elev från när jag jobbade i Sundsvall som nu jobbar med tv programmet ”gör om mig”. Jag frågade henne om vad hon trodde att jag skulle passa in. Hon rekommenderade Dashl för att hon trodde att jag som van frilansare skulle gilla det. Hon hade helt rätt, det passar mig för att jag kan styra min business och jag blev helt kär i idén när jag läste mer om tjänsten på hemsidan.

Vilka uppdrag som du har fått via Dashl har varit roligast hittills?

Varje uppdrag är roligt och unikt och då det är en upplevelse att få träffa alla olika personligheter! Men det som sticker ut lite var mitt första uppdrag för Dashl som innebar att styla influencern Sanne Alexandra samt fyra modeller inför en plåtning. Jag fick så mycket positiv feedback av alla inblandade och det betydde så mycket! Det kändes som att det var menat att jag ska jobba med Dashl efter det!

Kan man göra något för att få håret att hålla säg fräscht längre?

  1. Man ska inte tvätta håret i varmt vatten! Kallt vatten ger mer shine och är lättare att skapa volym med och fett från skalpen kommer inte lika fort.
  2. Använd inte hårprodukter med paraben och silikon! Det sitter kvar i håret och går inte ur vilket kan göra att behandlingar inte får samma resultat. Satsa istället på ett bra schampoo för ditt hår!
  3. Tvätta inte håret varje dag, utan använd torrschampo om det behövs eller skölj av om det behövs efter tillexempel ett träningspass men utan att schamponera.

mag-produkter

Har du någon hårprodukt du vill tipsa om?

  1. Speciellt bra för svenskt fint hår är Oribe texture spray – den ger textur utan att bli klibbig och tar bort eventuellt oljig hårbotten.
  2. De Oribe royale blow out – man sprayar på håret innan man fönar för att skydda håret mot värme och sedan ger det mycket lyster.
  3. Oribe har schampo och balsam för bara blont hår också (jag älskar Oribe) vilket är ett hett tips för alla blondiner! Det är anpassat för det blonda håret och hjälper att lyfta fram de blonda tonerna men döljer samtidigt eventuella gula toner.

Boka Magnolia här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left