14 oktober 2019

Veckans stylist: Tiina Pehkonen

Tiina är en grymt duktig hårstylist och makeupartist som alltid har ett leende på läpparna. Hon är även ett riktigt proffs på flätor av alla dess slag och utbildar i just flätor på Makeup Academy by Dashl.  Läs mer om Tiinas relation till Dashl, om den gången hon flätade två meter långa flätor på Therese Lindgren och om hennes favoritprodukter.

Vilka tjänster erbjuder du?

Jag erbjuder hårstyling och makeup. Dessutom håller jag flätkurser hos Makeup Academy by Dashl.

 

tiina-portfolio


Vad tycker du är roligast med ditt yrke?

Jag tycker att det roligaste är att få träffa många nya människor och att få jobba på flera olika platser med varierade uppdrag. Ingen dag är den andra lik vilket jag älskar. Dessutom är det alltid roligt att jobba på ett Dashl uppdrag tack vare alla härliga kollegor!

Hur länge har du jobbat med Dashl? 

Min första Dashl-kund tog jag emot sommaren 2017, så lite över två år.

På vilket sätt hjälper Dashl dig i ditt arbete?

Med Dashl har jag fått kunder och varierade uppdrag som jag inte skulle kunnat ha fått annars.  Jag känner också att jag alltid får hjälp med mina frågor av Dashl kontoret, där även dom minsta funderingarna prioriteras.  Dessutom har jag fått träffa så mycket fina kollegor och nya kontakter genom Dashl.

Vilka uppdrag som du har fått via Dashl har varit roligast hittills?

Det finns så många men de som är närmst i tiden är nu i somras när jag var på Lollapalooza där vi hade flätor och glitter station och fixade festival gäster. Ett annat roligt uppdrag var när jag gjorde två meter långa flätor för Therese Lindgren. Flätorna var de längsta jag någonsin har gjort och det var så roligt att vi inte kunde låta bli att skratta oss igenom det.

 

tiinas-favoriter

 

Vilka är dina top-tre hårprodukter eller hårstylingsverktyg du vill rekommendera?

Just nu skulle jag säga:

  1. Goldwell Curly Twist: Det är en curlstyling spray med värmeskydd. Man sprayar det i håret innan man börjar locka och det hjälper att forma lockar lättare. När man är klar kan man också spraya det på lockarna som en hårspray.
  2. Kevin Murphy Shimmer Shine spray. Den gör håret mindre frissigt och dessutom får man ett jätte vackert shine. Jag sprayar alltid den i håret när jag är klart med frisyren (särskilt med bruduppsättningar).
  3. Cloud Nine Curling Wand. Detta verktyget gör otroligt fina lockar och man kan göra allt ifrån glamorösa hollywoodlockar till avslappnade beachwaves.

Du är ju expert på flätor, vilken typ av fläta är bäst att börja med om man vill lära sig fläta sitt eget hår? Och hur blir man lika duktig som dig på att fläta? 

Jag började fläta mitt eget hår för över 20 år sen men jag har fortfarande mycket att lära mig, så det är bara att öva öva öva! Jag skulle rekommendera att börja med en inbakat fläta. Det finns hur mycket tutorials som helst på Youtube, men det lättaste är att komma till flätkursen på Makeup Academy by Dashl så visar jag hur man lär sig att fläta sitt eget hår!

 

Boka Tiina här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left