3 oktober 2018

Veckans stylist: Monika Luzynska

Halloween närmar sig, och då vi vill såklart introducera er till Dashls specialeffekt-drottning Monika! Utöver att hon gör snygga sminkningar för privatkunder, TV produktioner, böllop och events, är hon en expert på sår, blåtiror och ansiktsmålningar som passar utmärkt till halloween festen! Läs mer för att lära känna Monika och få tips på hur man snabbt och enkelt kan få till en cool halloweensminkning hemma!

 

kollage-monika

 

Hur kommer det sig att du började arbeta så kreativt med makeup?

 

Jag har alltid varit väldigt kreativ och började måla när jag var 15 år gammal. På högstadiet fick jag göra teatersmink i skolan och det var där jag insåg att det var det jag ville syssla med. Det hjälpte så mycket att jag fick börja med just teatersmink för det tillätt mig att tänja på alla gränser när det gäller sminkningar. Det fanns inga som helst regler och resultatet var alltid så uppskattat vilket gjorde mig så glad och vilket är det som fått mig att vilja avancera mina kunskaper.

 

Halloween närmar sig, vilken är den läskigaste SFX (specialeffekt) sminkningen du har gjort?

 

Den läskigaste måste vara när jag gjorde ett samarbete med en superduktig fotograf som heter Marta Streng. Jag skulle omvandla en långhårig tjej till en flintskallig Santa Lucia med levande ljus i håret! Men jag älskar även att vara äventyrlig och skapa brännskador, jag känner mig väldigt självsäker i den typen av sminkning. När jag gjorde slutprov i skolan tog jag mig an en uppgift att skapa konstgjorda tänder – det tog mig 13 timmar och det viktigaste var att modellen kunde prata normalt med dom i munnen, det var otroligt svårt men jag fick mitt diplom!

 

Har du något tips för oss som inte är så kreativt lagda men vill skapa något snabbt och coolt inför halloween?

 

Köp flytande latex och tunna servetter – dränk servetten i latex och forma efter din kind för att få effekten av ojämn skadad hud. När det har torkat lägger du på färg för att få det att se ut som ett sår. Man kan väldigt enkelt skapa blod hemma genom att blanda hallon dricka med mjöl – det ser väldigt äkta ut och mycket billigare än att köpta färdigt i butik.

 

kollage-monika-2

 

De senaste åren har det varit väldigt mycket ‘döskallar’ och ‘Dia de los muertos’ makeup – vilka trender ser vi i år?

 

Jag är ganska säker på att de trenderna fortsätter även i år, skillnaden är att i år kommer sminkningen innehålla mer kristaller och glitter. Vi kommer även se sminkningar inspirerade av Halloweenlyktor och för killar kommer det fortfarande vara väldigt populärt med zombie-sminkningen.

 

kollage-produkt-monika

 

Vilka SFX produkter skulle du rekommendera?

 

Märken som Kryolan, BenNye och Mehron är verkligen super! Mina personliga favoriter är alkoholaktiverade färger från märket Skin illustrator, 3D-gel och fejkblod från Mehron samt flytande latex från Kryolan.

 

Boka Monika här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left