23 april 2019

Veckans stylist: Karolina Wåhlstedt

Karolina gick sin utbildning på Makeup Academy och jobbar idag som frilansade makeup artist. För Dashl berättar hon vikten av att utbilda sig och delar generöst med sig av sina favoriter i skönhetsdjungeln!

Hej Karolina, vad tar du med dig från din utbildning på Makeup Academy?

Det jag tar med mig från Makeup Academy är såklart allt jag lärt mig om olika tekniker, tips anpassade efter olika typer av hud, produktkunskap, hur branschen fungerar och vad man har för möjligheter. Man fick verkligen lära sig allt grundläggande för att sedan komma ut och jobba. Jag har fått otroliga kontakter och fått göra roliga uppdrag, bland annat Grammisgalan.

Vad skulle du säga är det absolut roligast med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är att få utlopp för min kreativitet och idéer. Det är så fritt jobb och det älskar jag och att få träffa så otroligt mycket härliga människor som brinner för samma sak.

Hur får man en makeup att hålla hela dagen och kvällen?

För att en makeup ska hålla hela dagen och kvällen så måste man börja med grunden, framför allt rätt hudvård, en bra primer och setting spray skulle jag säga är det bästa för att det ska hålla länge. Mina favoriter: Primer från Smashbox, settingspray från Urban Decay samt Pixi. Mac fix+ är en superbra återfuktningsspray också!

makeupbykarolina
Makeup av Karolina

 

Vart får du din inspiration ifrån?

Jag får inspiration från alla möjliga håll som tidningar, vänner och andra makeupartister. Instagram är en stor inspirationskälla där man kan hitta allt möjligt!

Vad är nästa stora makeup trend? 

Det är mycket fokus på läppar och det håller nog i sig länge, vilken färg eller nyans du vill funkar utmärkt.

kollage-produkt-karolina

Vilka är dina top 3 makeup produkter?

Mina topp 3 makeup produkter är definitivt mina glow drops (flytande highligter) från Isadora. Det ger så otroligt fint glow! Concealer från Esteé Lauder som täcker allt! Och strobe cream från Mac som ger underbar lyster under foundation.

 

Boka Karolina här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left