14 maj 2018

Veckans stylist: Create By Mattis

Mathias var den första killen i Sverige att drive en dedikerad sminkblogg och idag är han både certifierad makeupartist och frans & brynstylist. Han har drivit sitt populära instagramkonto @makeupbymattis i 6 år och utför trådning, formning av bryn & fransförlängning under namnet CreateByMattis.

Det började med att han ville dokumentera sin makeuputbildning och när kan blev klar fortsatte han lägga upp makeuplooks och produkter för att inspierera andra.  För Dashl delar han bland annat med sig av vad en säker fransförlängning innebär och hur man på bästa sätt sköter den.

26154717_831417947049913_7974938349439811584_n.jpg

Berätta mer om din utbildning inom fransar och bryn och vad det är som gjort dig till expert inom ditt område.
Jag är makeupartist i grund och botten. Jag har jobbat med smink och skönhet i många år, så ögonbryn har jag alltid jobbat med. Fransar blev ett intresse när jag började jobba på en salong i Stockholm och efter att jag slutade på den salongen, så ville jag gå en professionell utbildning för just fransförlängning, så att jag kunde jobba med det i mitt eget företag.

Vad är viktigt att tänka på innan man väljer att gå till en fransstylist?
Sök noga!! Kolla efter deras tidigare arbete, om stylisten är diplomerad och kan visa upp det och om stylisten jobbar med säker fransförlängning. Går man till en stylist som inte jobbar med säker fransförlängning, finns en risk att de naturliga fransarna skadas och det kan till och med gå så långt att den naturliga fransen inte växer tillbaka.

mattis_fransar_createbymattis

Vad innebär en säker fransförlängning?
Säker fransförlängning innebär t.ex. att man inte applicerar 3mm längre eller dubbelt så tjocka fransar på den naturliga fransen och man ska vara väldigt noga med att separera fransarna, så att fransarna inte klumpar ihop sig eller limmas fast i varandra, för det är många salonger som slarvar med det. Lim spelar absolut ingen roll för oavsett om de står “för känsliga ögon” eller likande, så innehåller alla franslim samma sak: ett ämne som heter Cyano Akrylat och reagerar du på limmet eller har allergi, så är det just Cyano Akrylatet man reagerar på och då ska du absolut inte ha förlängning överhuvudtaget, oavsett vad det står på limmet.

Sen finns det många salonger där ute som sätter samma tjocklek på alla fransar också och det ska man absolut inte göra eftersom alla fransar inte klarar av exakt samma tjocklek. Fransarna lever i olika växtfaser och då måste man anpassa tjocklekarna till det naturliga fransarna. Se även till att få skötselråd från din franstylist.

Om du får välja 2 skönhetsprodukt att rekommendera, vilka är det och varför
Oj, vad svårt det blev nu om jag bara får välja två:

1. Isadora cover up Long wear Cushion Concealer: Den täcker otroligt bra, enkel att jobba med och jag älskar full täckning på både min foundation och concealer.
2. Depend Eyebrow Pomade: Riktigt grym, den lätt att jobba med och är billigare än vad Anastasia Dip brow pomade och är precis lika bra.

kollage-produkt

Ögonbrynstrenderna florerar hejvilt, vad tror du blir nästa stora trend?
Lite större och fylligare ögonbryn kommer hålla i sig under 2018 och vill man maxa sin look lite extra så är färg, strass och glitter hett!

Boka Mattis här:Knapp_Book the Look
Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left