24 september 2018

Veckans stylist: Cjmakeupandhair

Camilla ‘Cjmakeupandhair’ utbildade sig till makeupartist för 8 år sedan och har även gått frisörutbildningen på Björn Axen Academy.  Läs Camillas bästa tips på hur man snabbt kan se fräsch och pigg ut när man har ont om tid och om hur man får sminket att sitta en hel dag.

Hej Camilla! Du är så otroligt duktig på det du gör. Har du alltid velat jobba med skönhet och vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag har alltid varit kreativt lagd och att jobba professionellt med makeup var något jag intresserade mig för redan som liten. 

cjmakeupandhair-verk

Det roligaste med mitt jobb är möjligheten att få jobba med så många olika människor och variationen som kommer med yrket. Jag har tidigare jobbat på salong men har sedan en tid tillbaka valt att frilansa vilket skapar mycket frihet. Varje dag är en ny arbetsplats med nya människor vilket passar mig perfekt!

Hur gör du för att få sminket att sitta en hel dag på dina kunder? 

Jag tycker att hudvård är A och O för en fin och hållbar makeup. Jag återfuktar alltid med en bra dagkräm och lägger ofta en primer anpassad efter hudtyp och önskat resultat. En foundation med bra hållbarhet är viktigt och sedan att man använder ett löst setting puder ovanpå. Ett av mina favoriter är ‘Sensai Translucent Loose Powder’. Vill man ha en mindre kakig effekt (som lätt kan hända när man använder puder) så är ett knep att spraya lite MAC Fix Plus både innan och efter makeupen. Just nu älskar jag även Urban Decays ‘All Nighter Setting Spray’, den är riktigt grym!

Vad har du för go-to sminkning när du har ont om tid men ändå vill se pigg och fräsch ut?

Jag använder Bare Minerals puder foundation när jag har ont om tid men vill se fräsch ut snabbt. Den är även vårdande för huden och innehåller solskyddsfaktor vilket gör att du kan både sova och sola med den.  Älskar även att man kan bygga upp den efter önskat resultat. Det är även superfin att sminka killar med. 

Vilken av höstens sminktrender ser du mest fram emot?

Vi ser mycket glitter och starka färger på läpparna till hösten vilket jag tycker är jättekul! Samtidigt så stannar ”No-makeup” makeup looken och ”I woke up like this” trenden kvar. Använd en lätt bas med mycket lyster och fokus på en strålande hy. Skippa baking och många lager, speciellt till vardags.

camilla-produkter

Kan du tipsa om 3 skönhetsprodukter som du älskar? 

Jag älskar Cremorlab O2 Couture Hydra Intense Cream! Den ger en silkeslen känsla under en makeup och passar de flesta hudtyper. Har du dock fetare hy kan du alltid köra en nedmattande primer i T-zonen.

Bobbi Brown Skin Weightless Long-Wear foundation. Jättefin finish med otroligt bra hållbarhet. Använt denna på många av sommarens brudar.

Urban Decay All Nighter Setting Spray – sminket både håller längre och ser finare ut.

Boka Camilla här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left