6 januari 2018

Dashl Feature x Fanny Sjöström

Fanny Sjöström grundade Swiftr tillsammans med vännen och numera partnern Johanna Sjöberg. Swiftr är en tjänst  som erbjuder ett brett nätverk med utvalda gym- och träningsanläggningar, samlade i ett enda medlemskap. Alla pass kan bokas direkt i Swiftr och det finns dessutom möjlighet att friträna på drop-in när som helst.

Inspiration till företagsidén kom ur Fannys och Johannas egna behov av att kunna träna varierat. För Fanny har träning alltid varit ett stort intresse och innefattar allt från ridning till kampsport och löpning.

Vad är Swiftr?

Swiftr är en träningstjänst som ger medlemmen tillgång till träning på över 140 exklusivt utvalda träningsanläggningar. I dag erbjuder Swiftr över 40 träningsformer och bokningarna sköts smidigt genom vår app. Vår lösning har ingen ingen bindningstid eller startavgift och det är något som vi själva tidigare letat efter. 

Varför grundade du Swiftr?

Jag har alltid tyckt om att träna olika saker och under min tid som medlem på en större gymkedja kände jag mig även sugen på att testa på mer nischad träning som Crossfit. Samtidigt tyckte jag att det var ett stort steg att hitta rätt och onödigt dyrt med två medlemskap. Med Swiftr har vi skapat en tjänst som vi själva saknade; en fantastisk variation av träningsmöjligheter utan att kompromissa med kvalitet och pris.

Vilka egenskaper hos din partner Johanna, är det som gör att ni passar så bra tillsammans?

Jag och Johanna är väldigt lika på många sätt, bland annat är vi är båda generalister som kan lite om mycket. Det gör att vi kommer bra överens och kan hantera de flesta nya utmaningar som uppstår när man driver eget. I och med att vi känt varandra sedan gymnasiet, kan vi vara väldigt raka mot varandra utan att någon tar det personligt. Konstigt nog har vi aldrig bråkat, trots att vi har jobbat tillsammans varje dag i nästan 1,5 år. Jag tror att en viktig nyckel till framgång är att höja blicken och inte stirra sig blind på detaljer, vara uthållig och inte ge upp. Man kommer aldrig att ha 100 procent medvind och då är det viktigt att inte tappa motivationen.

IMG_2551

Du har ingen teknisk bakgrund men har ändå lyckats bygga ett grymt techbolag. Vad har du för tips till andra kvinnor som vill ta sig in i tech men tror att de inte kan på grund av att de inte är tekniska själva?

Mitt främsta tips är att hitta andra som har samma driv och vision som du själv. Jag och Johanna är båda ekonomer och tog tidigt in teknisk kompetens i grundarteamet i form av vår CTO Jesse. Ska man driva ett techbolag så är det en klar fördel att ha med sig det från start. Det finns massor av fantastiska utvecklare där ute som vill hitta drivna entreprenörer att bygga upp något grymt tillsammans med.

Hur ser din egen träning ut?

Sedan jag började med Swiftr har jag testat på massor av nya spännande träningsformer och jag älskar att upptäcka nya coola pass. Oftast blir det något styrke- eller konditionspass hos någon av våra partners, men jag tycker även att det är kul att variera mig med annat såsom tennis eller simning.

Hur planerar du in träningen i din väldigt hektiska vardag?

Det är lätt att hamna i mönstret med bortförklaringar som att ”jag har så mycket på jobbet så jag hinner inte träna idag”. Jag tror att planering är A och O och att man helt enkelt får göra sig tiden. Får du in träningen i vardagen, får du samtidigt ut mer av tiden som spenderas på jobbet eller någon annanstans. 

Vilka skönhetsprodukter klarar du dig inte utan?

1. Kiehls Ultra Facial Overnight Hydrating Masque
Återfuktar huden på ett riktigt härligt sätt. Jag älskar att avsluta en lång dag med en härlig ansiktsmask och en fräsch smoothie.

2. Trind Nail Repair
Ett nagellack som gör naglarna stenhårda och gör att jag alltid kan ha långa, naturliga och snygga naglar. Jag har använt mig av det här så länge jag kan minnas.

Kollage_Fanny_produkter

Vilken annan inspirerande person skulle du vilja att Dashl Feature pratar med?

Jag tycker att Marie Ekström och Yamit Viitaoja, grundarna av det kvinnliga nätverket IW group är väldigt inspirerande!

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left