9 juli 2018

Veckans stylist: Sumeila

Veckans stylist Sumeila är en mästare på att skapa dramatiska, färgstarka looks. Idag delar hon med sig tips på hur man ska tänka kring färgkombinationer, sina favoritprodukter och hur man får ögonsminket att hålla under en varm sommardag!

 

Hej Sumeila, du gör fantastiska sminkningar med mycket färger! Vart hämtar du din inspiration ifrån?
Jag tror att det handlar om att jag är en tjej som bara älskar starka färger så jag söker mig gärna fram till det när jag är på jakt efter en ny ögonskugga eller när man ska kanske shoppa efter en ny klänning:) Färgerna jag ser ibland på kläder, på människor kan inspirera mig till en look som jag aldrig hade kunnat tänka på själv. Sen har jag självklart fantastiska makeupartister som jag följer på sociala medier som även ger mig stor inspiration till dagens/kvällens makeup look. Det här är kvinnor samt män vars jobb är att vara kreativa med olika färger och utmana sig själv vilket får mig att bli inspirerad och vilja utmana mig själv med:)

 

sumeila-profil

 

Vad har du för tips för dom hemma som vill testa att använda sig av mer färg på ögonen men inte har någon aning om vilka färger som matchar? 
Våga, Våga, Våga:) Tror man är sin egen största kritiker vilket resulterar i att man skapar onödiga barriärer för utveckling och utmaning. Om du är osäker på vilka färger du ska använda och vart dem ska gå så ha det som en tumregel att desto mörkare färg du tar desto mer åt slutet av ögat lägger du på färgen. Så svart borde vara den sista färgen på utkanten av ditt öga medan ljus vit eller guld borde vara i början av ditt öga. Börja testa med mjuka varma färger som mörkbrunt, lite vinrött på utkanten och kanske guld eller bronze i mitten av ögat.
Viktigt: Se alltid till att blenda dina färger så mycket du kan! Det ska se ut som ett kontinuerligt flöde.

 

Nu på sommaren kan det bli lite svettigt, hur får man ögonsminket att hålla igenom en hel sommardag?
Genom att använda setting puder. Det kommer vara din bästa vän under dem varma dagarna! Säkerställ att du använder rätt färg av setting puder som matchar din hudton då det finns ett par att välja mellan. Gult, mörkbrunt, rosa samt vitt bland annat. Ett bra tips är för den som kanske har lite mer oljig hy är att använd setting puder med en halvblöt beauty blender på T-zonen (mellan ögonbrynen , näsan, kinderna) innan foundation.
Bra märken för setting puder är: Laura Mercier translucent powder, Ben Nye Banana Powder, RCMA No Colour Powder eller även Huda Beautys nya baking powder.

 

sumeila-produkter

 

Vilka är dina topp 3 skönhetsprodukter?
       1. Tarte Tapeshape Concelar (Kan inte leva utan denna)
       2. Anastasia B.H Brow Pencil (Ögonbryn är superviktigt då det formar och fullgör hela din look)
       3. Sist men inte minst min Too Faced Better than Sex Mascara. (Med rätt mascara så öppnar du upp dina ögon för en mer “Doll like” look)

 

Boka Sumeila här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left