4 december 2017

Veckans stylist: braid&blow

Efter många år i London, flyttade Helene och Sara hem till Stockholm. De insåg då att det inte fanns något ställe att gå till för att snabbt och enkelt få sitt hår fixat till ett överkomligt pris. Det blev startskottet på braid&blow och i dag har de snart varit verksamma i två år. 

braid&blow är Sveriges enda hårstylingbar med fokus på styling, flätning och föning för alla tillfällen. Det är en quick fix för att uppnå en hållbar frisyr och konceptet har tagits emot med öppna armar. I år öppnade de sin nya pop-up yta på Åhléns Citys skönhetsavdelning. 

Hur gick ni från tanke och handling kring er smarta idé?

Vi bestämde oss bara. Tanken var “nu kör vi” och så gjorde vi det genom att starta aktiebolaget och ta allt steg för steg. Vi lärde oss along the way där vi gjorde både misstag och helt rätt. 

Vad har inspirerat er?

Vi har inspirerats av en längtan efter att göra mer av livet. Vi är två personer med mycket driv, vilja och som brinner för mötet med människan. Vi vill visa våra barn att det finns andra vägar att gå än den traditionella med universitetsutbildning, stabil anställning och sen pension. Livet är långt och vi kommer att ha tid att utbilda oss för att sen skola om oss, starta företag, avveckla företag, flytta utomlands, flytta hem – you name it. Vi är lyckliga när vi får göra och jobba med det vi brinner för och använda vår fulla potential som personer och yrkesmänniskor.

Vi vill ändra sättet man ser på skönhetstjänster – det ska bli en självklarhet att vara snygg i håret. Slopa tofsen och välj en awesome blow out istället.

Vad är nästa steg för braid&blow?

Vi vill utöka verksamheten i Sverige. Planen är att Braid&blow ska finnas på alla ”hot spots” runt om i landet, både i små och stora städer.

braid&blow tipsar om produkterna: Maria Nilas Torrschampo som to die for! & GHD Shinespray som är perfekt för att piffa till en vanlig vardagsfrisyr.

braid&blow_tipsar_kollage

Hur sätter ni hårmenyn för braid&blow?

Det är en kombination av att titta på trender just nu, framtiden och det vi vet som går hem på den svenska marknaden samt det som efterfrågas.

Hur ser ett besök hos er ut?

Ett besökt hos enkelt! Ta en titt på vår hårmeny, välj din favorit, slå dig ner och låt en av våra stylister återskapa den looken på dig på bara 30 minuter och VOILÀ! Du är redo för dagen! Vi vet att när man känner sig snygg så utstrålar man det också. Varför ska man inte få känna sig på topp alltid? braid&blow är absolut inte bara till festen, utan väldigt gärna till vardags också!

 

Boka braid&blow här:

Knapp_Book the Look

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left