24 mars 2018

Dashl Feature x Angelica Nyqvist

Angelica Nyqvist är YouTubern som slagit sig igenom den digitala djungeln av beautybloggare genom att gå sin egna väg. Hon utmärker sig genom sina fantasy-lika sminkningar och ett besök på hennes YouTube kanal eller Instagram gör att man själv börjar undra om man trots allt inte skulle vara snygg i en grön ögonskugga.

Angelica har en examen i miljövetenskap och jobbar inom fältet, och utöver det som brinner hon lite extra för dataspel, läsning och självklart smink.

IMG_20180228_063858_601 (2)

Du sticker verkligen ut i djungeln av beautybloggers/YouTubers där många oftast väljer att sminka sig likadant. Har du några tips för en ny ung MUA som vill börja bygga upp sin profil via sociala medier?

First of all TACK! Jag har alltid gillat smink och att uttrycka mig med smink och färg och när jag började med Youtube trodde jag att tittare ville se den looken som alla visade och trillade nästan ner lite i det hålet med att göra strömlinjeformade saker, trots att jag egentligen gillade färger och hade en annan stil vid sidan om. Med tiden upptäckte jag att när jag visade min egentliga stil och sminkade mig med färgerna jag älskade så fick jag ett bättre medhåll och mer respons från tittarna, folk ville helt enkelt se något annat, något nytt.

Så om du har en egen stil var inte rädd för att visa den, folk är så otroligt mycket mer mottagliga för en personlig och egen stil än  man kan tro. Jag tror att många idag kan bli väldigt inspirerade av andras stilar utan att egentligen vilja bära den själv. Jag har min egen stil och även om de flesta som tittar på mina sminkningar kanske inte vill gå ut i en blå sotning så tror jag många ändå blir glada av att se den, och kanske även lite inspirerade att få med lite blått i sin egna sminkning någon gång

20180312_084648 (2)

Vad är de största utmaningarna med att ha en egen YouTube-kanal?

Allt handlar om hur långt man vill gå. Om man har som mål att ladda upp någon gång då och då och skaffa lite vänner online så finns egentligen inga svårigheter eller utmaning alls, mer än att våga prova. Det finns en plats för alla på Youtube. Men om man har som mål att nå ut till fler och bygga en kanal så kan man stöta på lite mindre svårigheter ibland. En av dem är förväntningarna från ens tittare, att leva upp till det man byggt upp. Det kan vara allt från prestation till hur ofta man laddar upp eller önskemål från ens tittare. En annan kan vara teknik och att vilja få sina videos att se proffsigare ut än man har kunskap om. Just på den punkten måste jag säga att det bästa är att bara leta på Youtube efter filmer om hur man gör snygga videos, hur man ställer in sin kamera och vilket ljus som passar, det finns otroligt mycket tips och på det sättet har jag lärt mig massvis! Den sista utmaningen kan vara att motta kritik eller rent av hat på sin kanal, tyvärr finns det en hel del ganska otrevliga personer där ute och desto mer tittare man får desto fler sådana personer dyker upp, som gubben i lådan. Det gäller bara att komma ihåg att det de uttrycker är sitt problem med dig, du har inget problem med dig. Så bara radera och gå vidare, deras inställning till dig har ingen korrelation med din egna inställning till dig.

Många vågar inte sminka sig med mycket färg, vad har du för tips dem som vill ta ut svängarna mer?

Jag skulle säga att titta på vilka neutraler som passar ihop med färger och börja matcha neutraler med en passande färg, så man kan doppa tårna lite i färg innan man helt kastar sig i. T.ex. gör sig en metallisk grön superfin på ögonlocket med varma neutraler i crease och rosa toner går superfint ihop med kalla bruna nyanser. Kan behöver inte gå all in direkt, man kan testa lite först. Ett annat sätt kan vara att hålla sig neutral på ögonlocket med testa med färger på nedre franslinjen eller vattenlinjen. Att ha nedre delen av ögat färgglatt ger ett mer diskret intryck än att ha färger på övre delen av ögat.

Vilka är de största misstagen folk gör när de lägger sin ögonskugga och har du tips på hur man rättar man till den?

Jag tror att många som har svårt med ögonskugga börjar i fel ände med sina looks. Ett säkert sätt för att lyckas mer ofta är att börja med de ljusaste färgerna och sedan jobba sig mörkare eller mer drastiskt. Då kan man lätt se när man känner sig klar och behöver inte paniksudda en mörk skugga som hamnade lite för högt upp i globlinjen.

IMG_20180214_062043_896 (2)

Vilka är enligt dig de största nyheterna inom beauty just nu?

Flytande glitter ögonskuggor fullkomligt exploderar och jag tror vi kommer se en lika stor boom med det från alla märken under detta året och nästa som vi såg med liquid lipsticks för nått år sen!

Vad är dina största inspriationskällor och hur tankar du på kreativiteten?

Jag blir alltid inspirerad av färgkombinationer och hur färger ser ut bredvid varandra. Detta kan komma från min egna sminkkollektion eller hur plagg hänger bredvid varandra i affären, en tavlas uppbyggnad eller hur blommor ser ut. Men det är alltid färgkombinationer som inspirerar mig och får mig att tänka hur de skulle kunna bli en look.

Tipsa om en person som inspirerat dig som vi skulle kunna prate med och inspirera andra kvinnor I vårt nätverk.

Personligen läser jag inte bloggar eller tidningar utan tittar enbart på Youtube, det är mitt nätverk och där har jag mina vänner. De flesta svenska Youtubers är ganska rädda för att ta i med smink och det är lätt att man får se exakt samma beiga/bronziga öga med olika produkter varje vecka. Men en tjej som inte är rädd för färg och att testa nya saker är Maggiesaurus på Youtube, en av mina vänner. Hon går helhjärtat in med färg och jag hoppas hon kommer inspirera ännu fler svenska sminkälskare att våga mer färg!

Se mer av Angelicas magiska sminkningar på hennes YouTube kanal och även hennes Instagram.

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left