22 oktober 2018

Bygg din hudvårdsrutin med GlowbyNats!

På med brillorna och gör dig redo för en expressresa till livets glowigaste hy! Vi intervjuar nämligen Glow-experten Nataša Gavrić aka @Glowbynats som som generöst delar med sig av sin hudvårdsrutin för en välmående och lysterfylld hy. På sitt ärliga (och härliga) sätt hjälper hon oss tyda skönhetsdjungels lingo och guidar oss igenom nattmasker, dubbelrengöring och meningen med BHA syror. 

Det finns en anledning till att begreppet “skönhetsdjungeln” myntats under de senaste året, för det är exakt så utbudet ser ut idag – en djungel av krämer, essenser, peelings, serum, rengöringsbalsam, oljor – det tar aldrig slut!

Allt man vill ha är en jämn, hälsosam lysterfylld, “det-ser-ut-som-att-jag-dricker-8-glas-vatten-om-dagen hy” men det slutar oftast med att man nöjer sig med den där rosa cleansing-tuben som känns som ett rivjärn mot huden (nämner inga namn – men du vet vilken jag pratar om) samt den där burken man doppat fingrarna i alldeles för många gånger under åren den stått i badrumsskåpet. Så vad gör man?

Ta da da – GlowbyNats to the rescue!
Jag har skrivit ihop 5 steg som enligt mig banar vägen för en välmående och lysterfylld hy. 

OBS! har du ett specifikt hudproblem kommer du behöva läsa på om andra som har samma problem, testa dig fram och antagligen lägg till ett kompletterande serum. 

Nedan är en bra bas som kanske inte kan rädda den bråkigaste hudtypen –  But here we go!

FullSizeRender (2).jpg

 1. Dubbelrengöring – är absolut något du borde introducera i din rutin om du vill ta din hudvård till nästa nivå. Det finns ingen poäng att köpa dyra serum som förväntas trolla bort dina plitor om du ej börjar med en ren grund.

  Steg 1) Använd en oljerengöring eller ett balsam (oljebaserat) appliceras på torr hy och smälter bort allt smink, SPF, smuts och orenheter som fastnat på huden under dagen.

  Steg 2) Använd en vattenbaserad cleanser för att rengöra huden på djupet. Tänk en som skummar lite lätt men inte torkar ut hyn.

  Obs! Dessa två steg är endast nödvändigt på kvällen, på morgonen räcker det med den vattenbaserade rengöringen.

  Att undvika: Nej, du kan inte använda olivolja i steg 1 och i steg 2 så är en snällare variant att föredra, välj inte en produkt som skummar för mycket och gör att huden känns torr och stramar åt.

  IMG_1444.jpg
  I bild, första stegsrengöring, en favorit från Cremorlab vid namn Gel Cleansing Oil, som är en gélelig, lättare rengöringsolja.
  Prisvärt alternativ: The Body Shop Camomile Silky Cleansing Extract.

  I bild, andra stegsrengöring: Green Apple Cleansing Gel från Juice Beauty, en supermysig fruktig rengöring.

  Prisvärt alternativ: Acure Seriously Soothing Cleansing Cream

   

 2. Exfoliering (syraprodukter) har länge levt inom salongernas stängda dörrar – ville du ha en peeling så bokade du en behandling. Idag står allt i badrumsskåpet – på gott och ont. Detta steget är lite klurigt då långt ifrån alla behöver en exfolierande syra men exakt ALLA vill ha en. Syror har fullkomligt exploderat inom hudvård de senaste åren mycket tack vare The Ordinary som gjorde det fysiskt tillgängligt och ekonomiskt möjligt.

  För detta steg är det viktigt att tänka själv och researcha – har du problem med förstorade porer, fet hy, småknottror eller plitor? Då är BHA-syran förmodligen din bästa vän, den minsta molekylen av alla syror som kan penetrera långt ner i huden. Vill du jobba mer på ytan och få ett snyggt lyster? Då är det en AHA du ska ha, här kan du välja allt från mjölksyra, glykolsyra, mandelsyr etc., testa dig fram för att se vad som funkar bäst. Har du känslig hy är det en PHA syra du ska kolla på, störst molekyler och mildast exfoliering!

  Att undvika: alldeles för starka produkter och överanvändning. Se inte på syraprodukter som ett expresståg till glow – det handlar om att vara snäll mot sin hy och ha tålamod – långsiktiga resultat är att föredra! Om du använder dig utav starka produkter för ofta, förstör du din hudbarriär vilket kan leda till känslighet, torrhet och plitor.

  Snapseed.jpg

  I bild: min absoluta go to som jag använt i åratal från Paulas Choice, Skin Perfecting 2% BHA liquid, trollar bort alla mina småknottror och textur.
  Prisvärt alternativ: The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution.

  I bild: Dermaceutics Mask 15, känner du dig extra hängig i hyn är denna en räddare i nöden! En riktigt rivig mask med 15% glykolsyra som endast ska vara på huden i 2 minuter (utmana den INTE).
  Prisvärt alternativ: The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, ett ännu rivigare alternativ, be aware.

   

 3. Layering av återfuktande produkter – det spelar inte jättestor roll om det är ett vatten, en toner eller en essence – det viktiga är att det är en flytande lätt produkt som innehåller återfuktande ingredienser så som hyaluronsyra, glycerin, honung, aloe vera etc. Återfuktande ingredienser är sådana som just drar åt sig fukt (vatten) och en fuktmättad hy är en glad hy! En fuktfattig hy saknar vatten och stramar åt  och känns lite som ett ballong där luften gått ur. Denna fuktrika produkt får du gärna klappa in 2, 3 eller 4 lager av på huden.

  Att undvika: om du vill klappa in fler lager av produkten är det bäst att hålla sig borta från aktiva ingredienser så som syror, retinol, trollhassel osv, dessa vill vi endast ha en måttlig mängd av!

  FullSizeRender.jpg
  I bild: en essence från Blithe vid namn 8 Nourishing Beans, gosigt vatten som slukas upp av hyn – luktar dessutom magiskt.
  Prisvärt alternativ: Estelle & Thild Multi Active Facial Toner.

   

 4. Dagkräm med SPF – om du någonsin ifrågasatt om solskydd är viktigt så kan jag konstatera att ja – det ÄR viktigt. Solskydd skyddar mot solen – solen som även är skadlig när det är molnigt ute och när strålarna inte känns särskilt starka, det skyddar även mot smuts och skyddar även skärmen du stirrar på 10 timmar om dagen.

  Att undvika: förlita dig ej på SPF30 som din BB cream påstår sig ha – du ska alltid ha ett lager dedikerat endast till solskydd.

  Snapseed (1).jpg

  I bild: Dermaceutics K Ceutic med solskydd 50, den bästa dagkrämen du någonsin kommer testa.
 5. Nattkräm eller en rejäl nattmask – när klockan slår sent har huden genomgått en lång dag av diverse olika påfrestningar – den förtjänar något extra fint! Dessutom så vilar och repar sig huden under natten, då vill vi ge den en push för att den ska bli glad och vilja jobba med oss (och inte emot oss) nästa dag också. Jag gillar fuktrika nattmasker och störs ej av ett kladdigt lager när jag lägger huvudet på kudden.

  Att undvika: inte så mycket – layer that shit like there’s no tomorrow!

  FullSizeRender (1).jpg

  I bild: Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask, en riktig fuktbomb som gör att man vaknar upp med ett sjuhelvetes lyster.
  Prisvärt alternativ: Paulas Choice Skin Recovery Hydrating Treatment.

Tänk på att du inte behöver köpa allt på en gång, läs på om olika produkter, be om tester, gå med i facebookgrupper dedikerade till hudvård, fråga kompisar – kasta helt enkelt inte dina dyrbara pengar på första bästa innan du gjort din research!

Best of luck!

Natasa

 

 

 

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left