24 november 2017

Beauty Feature x Michaela Fröberg

Michaela Fröberg tog sig in som nummer 12 bland företagets anställda, då när de satt de i en trång lägenhetslokal intill Odenplan. Hon var den enda tjejen bland de andra techgrabbarna som utvecklade systemen för vad som snart skulle bli ett av Sveriges största mobilspelsbolag.

Michaela har alltid haft ett öga för stil och design, både i inredning och för att skapa på andra sätt. När företaget växte ur sitt kontor, hade Michaela med sin passion och ambitiösa inställning, plötsligt ansvar för att hitta, bygga om och inreda de nya kontorslokalerna. Från en dag till en annan, fick Michaela sätta sin personliga prägel på 600 kvadratmeter, med allt vad det innebar från eluttag och ventilation, till arkitektritade soffor och spelrum med de mest avancerade leksakerna en systemarkitekt kan önska sig.

Dagligen tar Michaela stora och avgörande beslut med leverantörer och säljare. Hon reser mycket och looken måste inte bara hålla sig fräsch genom hela dagen, den ska också göra sitt för känslan av pondus och självförtroende. Nyfikenhet och krav på bra produkter, gör att Michaela ofta hittar skatter som hon litar på och återkommer till.

Michaela_kollage_blogg

Har du några tips på hur man ska gå tillväga för att ta sig till ditt jobb som inredningsarkitekt?

Jag har alltid hört till personerna i det ”kreativa facket” och att få arbeta med det som en gång bara var en hobby är helt magiskt. Man skulle kunna säga att jag var på rätt plats i rätt tid. När projektet ”nytt kontor” kom på tal tog jag chansen att ta mig an projektet utan vare sig erfarenhet och insikt i hur stort ansvar det faktiskt var. Men jag vågade och jag tog mig i mål med en massa erfarenheter rikare. Dessutom fick jag träffa otroligt inspirerande och duktiga människor genom leverantörer och olika möten. Så tipsen är alltså att våga ta för sig, tro på sig själv och skapa bra kontakter. Kliché men sant!

Vad är extra utmanande i ditt jobb?

Det är inte bara kuddar som ska puffas och tapeter som ska väljas, det är så mycket mer. Folk förstår inte alltid hur mycket arbete det egentligen ligger bakom det ytliga. Ett fungerande kontor med trivsam miljö är superviktigt och det är en stor utmaning att få alla nöjda. Det är många som vill tycka till och lägga sig i ens arbete och det kan givetvis vara hjälpsamt men också frustrerande ibland.

Hur är det att vara ung tjej bland enbart tekniktokiga killar? Vad är den största lärdomen av den erfarenheten?

Rent utav skräckblandad förtjusning skulle jag säga, haha! Faktum är att jag är uppvuxen med tre bröder och har alltid arbetat med killar. Trots det var det i början stundtals en ordentlig utmaning att vara ensam tjej. Men för det mesta var det också väldigt lärorikt. Den största lärdomen är att jag fått otroligt mycket skinn på näsan och blivit bättre på att stå upp för mig själv.

Vilka produkter skulle du inte klara dig en dag utan?

Mascara i all ära men basen är viktig för mig. Alltså en bra hudkräm, concealer som trollar bort trötta ögon och lite solpuder på det. Då känner jag mig genast fräschare.

Ditt smink sitter alltid som en smäck! Hur gör du för att få till det?

Många år av träning… Nädå! Jag är en riktig makeup lover och jag har länge testat mig fram och hittat produkter som passar mig. Bra hudvårdsprodukter och sminkborttagning  är A och O. Jag tvättar alltid ansiktet och återfuktar sedan med ett serum och en dagkräm innan jag slänger på mig resten av sminket. Sen är det viktigt att hitta bra sminkprodukter, behöver nödvändigtvis inte vara dyra märkesprodukter men vill man satsa på bättre kvalité får man kanske lägga till en slant.

Hur tänker du kring skönhetsprodukter?

Jag uttrycker mig genom makeup. Ibland går jag omkring osminkad och andra gånger har jag fem olika färger på min ögonskugga; allt beror på hur jag känner mig just den dagen. Jag tycker inte att skönhetsprodukter behöver vara något som förskönar, det är också ett härligt och kul sätt att vara kreativ på. För vissa är smink och beauty en hobby och för andra kanske mer en utseendefixering men vad spelar det för roll. Det handlar lika mycket om det inre som det yttre. Lockar jag håret och sätter på mig ett par röda läppar känner jag mig fin och mår bra själv, det handlar inte bara om att tillfredsställa det manliga eller kvinnliga ögat.

Ditt hår är magiskt! Hur får du det att må så bra?

Naaw du är för gullig! Jag använder ett schampo och balsam som passar min hårtyp och tvättar inte håret mer än två gånger i veckan. Jag bär alltid med mig en borste och doftande hårolja som ger en frisk glans. Pöörfekt!!

Michaela tipsar:

Kollage_Michaela_BF_produkter

1. Silk Therapy Biosilk Serum & Hårolja
Den här produkten har jag använt i flera år och bär med mig den vart jag än går. Jag slänger alltid i lite i topparna efter att jag fönat håret och när jag känner att håret ser lite torrt och trött ut. Den ger både glans, mjukar upp och stärker hårtopparna. Sen luktar den som en dröm.

2. Foreo LUNA Play
Jag älskar smink och jag älskar känslan av ett nytvättat ansikte. Den här lilla silikonborsten tar bort gamla hudceller och rengör huden på djupet. Jag använder den morgon och kväll efter jag har tvättat ansiktet. Denna lilla kompis är grym och måste testas.

3. St. Tropez Self Tan
För en blekfis som jag är det här min räddare. Jag har testat i stort sett ALLT på marknaden och St. Tropez är klart vinnaren. Den är lätt att applicera och torkar snabbt. Man riskerar inte att bli orange då det är gröna pigment i formulan som gör att färgen blir helt perfekt!

Dela

Tillbaka till Dashl Edit

chevron_left